Southampton 2009

Hei igjen, alle anglofile reisevenner.

Jeg lovte ei julehelsing, og denne gangen holder jeg faktisk ord, sjøl om en del av dere sikkert ikke leser det før i romjula, eller i det nye året.

Saksa fra bbc.com i dag de siste nyhetene fra Southampton:


An angry Southampton supporter threw 30 coins of silver at Saints chairman Rupert Lowe and called for his resignation at the club's annual meeting. He was thrown out.


Stor humor det der faktisk. Jaja, det skjer da ihvertfall noe der nede i sør, men alle lovnader om en toppkamp i slutten av april tror jeg bare var rent valgflesk fra min side, men nå er kanskje heller ikke fotball den eneste grunnen til vår årlige utflukt.

Vi har nå stoppa inntegninga for Historiske Reisers tokt til Southampton, og kan presentere en fyldig tropp, og til å være så tidlig, et innholdsrikt, og interessant program.

Vi går rett på troppen, i svært tilfeldig rekkefølge:

Jon Erik Gjelten, Alvdal
Tore Estensgård, Alvdal
Einar Johnsgård, Tolga
Terje Bakken, Tolga
Steinar Simensen, Tolga
Kjell Arild Gundersen, Tolga
Erland Vingelsgård, Alvdal
Halvor Fasting, Oslo
Oddbjørn Høyslo, Levanger
Roar Estensgård, Kvikne
Kjell Dalløkken, Tolga
Ådne Røkkum, Bjugn
Ole Kristian Tveiten, Steinsholt
Tor Haugen, Oslo
Geir Elling Enget, Tynset
Arne Granrud, Alvdal
Torfinn Haugen, Trondheim
Arne Riise, Tolga
Svein Fauskanger, Tolga
Morten Dølmo, Tolga
Ola Sagbakken, Tolga
Claes Augustsson, Uddevalla
Trond Erlien, Tolga
Arne Strypet, Tolga
Jon Sagbakken, Alvdal

Herrene Augustsson og Haugen, Torfinn møter oss på Heathrow, resten er booket inn på samme fly begge veier.

Torsdag 23. april:

Det er ikke organisert noen felles skyss nedover dalen. Oppmøte Oslo Lufthavn Gardermoen ca. 10:00. Flyet går 11:55. Vi møtes i nærheten av BA-skranka. Lander på Heathrow 13:15 lokal tid, og der venter det buss som tar oss rett til Dolphin Hotel i Southampton, en strekning på ca. 110 km. Ingen planer for resten dagen, og pr. dato heller ingen kamper å se på, men regner med Tor graver fram et arrangement, vi har sett rugby og speedway i regi Tor så langt, så bare gå i gang med å sjekke gubber, hunder, katter eller hva det nå er som springer hit og dit.

Fredag 24. april:

I dag skal vi vise oss vårt navn verdig, og vi tar turen til nabobyen Portsmouth. Her vil vi få omvisning på Admiral Nelsons slagskip Victory, som han feide over den spanske armada med under slaget ved Trafalgar. Halvor Fastings nevø er student i byen, og vil guide oss rundt på norsk, og deretter går turen til et hyggelig etabilsement for lunch, og muligheter for noen forfriskninger.

Hvis det er noen som på død og liv ikke vil være med på dette, vil jeg ha beskjed(Trond Erlien skal være med, da han aldri gir beskjed om noe uansett). De jeg ikke hører noe fra, er ihvertfall med å betaler buss og inngang på Victory, da begge deler bestilles i forkant. Bussen koster etter dagens kurs ca. 3000 NOK, så vi kjører for 150 pr. skalle t/r hvis vi blir 20. Retur Portsmouth etter lunsj, eller etter nærmere avtale. Inngangen på båten aner jeg ikke hva koster, men neppe noe som sprenger banken.


Lørdag 25. april.


Southampton v Burnley på St. Mary`s. Avspark 15:00 lokal tid. Vi har omvisning på banen før kampen, kommer tilbake til dette etterhvert, men regner med at vi møter på banen i 11-12 tida for å rekke både omvisning, mat og drikke. Pris på kampbillett og VIP-treatment i Mike Channpon suite er 98 GBP + VAT, noe som skulle tilsi i underkant av 1200 NOK. Omvisningen på banen skal vi få gratis iflg. de seneste rapporter fra sydkysten. Må ta litt forbehold når valutakursene svinger mer enn norsk tippeliga, men blir neppe noen store differanser her heller. Under middagen her vil også styret presentere reisemålet for 2010.


Søndag 26. april.

Ingen kamper i skrivende stund, men plutselig er det noe som forsvarer å sitte med ryggen mot kjøreretninga i 2 x 400km, og da er vi i forhandlingsmodus umiddelbart. Av andre ting bør det vel nevnes at Stonehenge kun befinner seg en 60-70 km unna Southampton for de som har lyst til å se det.

Mandag 27. april.


Avreise fra hotellet i lunchtider, dette avtaler vi direkte med busselskapet ved ankomst torsdag. Flyet fra Heathrow letter kl. 19:05, Oslo Lufthavn 22:15.

Ingen kamper er omberammet den helga vi er over, men det kommer senere.

Betaling, kr.5.200,-  senest 20. januar, da alt skal betales i løpet av januar.


Turen til Portsmouth, og andre turer er rimeligvis ikke inkludert i dette.
Med ønske om ei riktig god jul, og et godt nytt år.

Alvdal, 24. desember 2008
Jon S.